Sunday, April 17, 2011
Šokolaadikook
Proovisime ühte šokolaadikoogi retsepti, ilma šokolaadita seekord ehk siis kakao on šokolaadi asendaja.
Põhi:
2 muna
2 dl suhkrut
100 g võid
2 dl jahu
3 spl kakaopulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
Sulata või. Klopi munad suhkruga lahti (mitte vahustada). Segada omavahel jahu, kakao ja vanilje ning lisada munasegule. Segule lisada sulatatud või. Valada vormi (d=26 cm). Küpsetada 175 kraadi juures 15-20 minutit. Nagu ikka šokolaadikoogiga, siis keskelt peab jääma niiskeks.
Glasuur:
6 spl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
1 dl piima
80 g võid
1 tl vaniljesuhkrut
* rummiessentsi, kohvi, muud alkoholi, piparmündiekstrakti
Kõik ained kokku segada, lasta keema ja kuumutada seejärel mõned minutid. Lasta jahtuda ja koogile.
Antud kogusest tuleb küllalt palju glasuuri, ise kasutasin seda ka koogi keskel, sest lõikasin põhja kaheks, keskele panin mandilaaste, kirsse, glasuuri. Niisutasin kirsivedelikuga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment