Monday, October 17, 2011
Tosca kattega õunakook
Alt paremalt alustades:
1. Kook enne ahju minemist ja enne tosca katet 2. Kook peale ahjus käimist ja enne tosca katet
3. Kook tosca kattega enne ahju minemist 4. Kook tosca kattega ja ahjust väljas
Kommentaarid olid väga head, neljakesi söödi kook ka korraga ära. Parandamiseks koht: õunu siiski oleks võinud rohkem panna, aga kaneel oli väga hea ja tosca kate oli ka väga hea:)
Põhi:
100 g võid
3 muna
1 dl suhkrut
4 koduaia suurt õuna
Kaneeli
1.5 dl jahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
Tosca kate:
75 g võid
0.5 dl suhkrut
100 g mandlilaaste
1.5 spl vahukoort
2 spl nisujahu
Põhja valmistamine:
1) Sulatasin 100 g võid ja jätsin jahtuma
2) Puhastasin õunad ja viilutasin
3) Vahustasin munad suhkruga
4) Lisasin munasegule jahtunud sulavõi, jahu ning küpsetuspulberi
5) Valasin küpsetuspaberiga sisustatud lahtikäivate äärtega vormi segu ning peale panin õunad, raputasin peale ka kaneeli - õunu oli mul liiga palju (koorisin algselt viis õuna), piisab täiesti 3 suurest-suurest või 4 keskmisest õunast)
6) Ahju 20-25 minutiks 200 kraadi juures
Tosca kate:
1) Sulatasin või
2) Lisasin võile suhkru, mandlilaastud, koore, jahu
3) Kuumutasin 2 minutit pidevalt segades
4) Kui kook on 20 minutit ahjus olnud, pane peale tosca kate ja pane veel ahju 10-15 minutiks - tosca kate eelduslikult muutub kuldpruuniks
Retsept on taas Toidutarest
Lisaks sellele võib proovida mandlite asemel lisada kaerahelbeid:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment