Tuesday, October 25, 2011

Sibula-kodujuustupirukas

Järjekordne retsept Toidutarest - tegemise põhjuseks oli asjaolu, et Singi-koorepirukast jäi katet üle. Mõlemal juhul jäi tainast ka üles, sest kasutasin valget, madalat pirukavormi - lahtikäivate äärtega vormi ei jäänud rullitud tainas püsima..

Põhi:
150 g võid
150 g kodujuustu
2,5 dl jahu
soola
0,5 tl küpsetuspulbrit

Segasin või, kodujuustu, jahu, soola, küpsetuspublri kokku ning panin külma 30 minutiks. Panin taina vormi põhja ja äärtele ning põhja tuleks eelküpsetada 5 minutit 200 kraadi juures. (ise unustasin eelküpsetamise ära ja tuli ka välja)

Täidis:
2 sibulat
Sinki, peekonit, hakkliha
Pool paprikat
150 g kodujuustu
100 g juustu
2 muna
soola
pipart
oreaganot

Hakkisin sibulad, pruunistasin pannil koos paprika ja lihaga, tõstsin tulelt ja lisasin juurde kodujuustu, riivjuustu, munad, soola, pipra.
Valasin täidise põhjale ja küpsetasin veel 20 minutit.

Toidutare kogus sobib natuke suuremale vormile, madalale portselanist pirukavormile mitte.

No comments: