Tuesday, October 25, 2011

Singi-koorepirukas

Jälle retsept Toidutarest

Põhi:
3 dl jahu, 150 g võid, soola, 2 sl vett

Kate:
3 muna, 3,5 dl 10% koort, 1 suur sibul, soola, pipart, 200 riivjuustu, 200 g sinki

Põhja jaks segasin miksriga jahu, või, vee, soola - kirjas oli, et tuleb või jahuga hakkida ning sõtkuda kiirelt tainast, olin mugav ja kasutasin mikserit. Taina panin külmkappi üheks tunniks, seejärel rullisin taina lahti ning üritasin seda lahtikäivate äärtega vormi panna.. sain ahju ka pandud, aga siis ääred vajusid alla seega tõstsin ümber põhja portselanist madalate äärtega pirukavormi - kogus oli aga liiga suur - nii sisu kui põhja koguseid tuleb sellisel juhul vähendada.

Nii, torka kahvliga ahjud põhja ja põhi ahju 225 kraadi juures 10 minutiks!

Täidise jaoks: pruunista pannil sink ja sibul ning aseta põhjale..
Kloppisin munad ja koore segamini, lisasin soola, pipart.. riivjuustu.. kallasin põhjale

Küpsetasin veel 30 minutit 200 kraadi juures.

Kommentaarid:

  • Põhjas kasutan täisterajahu ning seesamiseemneid
  • Täidises kasutan riivjuustu asemel sinihallitusjuustu, lisaks ka kirsstomateid, paprikat

No comments: