Wednesday, May 21, 2014

Toorjuustu-kondenspiimakook rabarberitega

Mai lõpp tähendab alati uute retseptide otsimist ja katsetamist, lisaks on sel aastal veel üks töökaaslane lahkumas, kellele küpsetada on vaja ja teisel töökaaslasel samuti sünnipäev. 

Plaan oli teha juustukooki või rabarberikooki, aga kogemata sattusin peale kombinatsioonile mõlemast: siin on Toorjuustu-kondenspiimakook Siit ja Sealt nurgast blogist

Koostisosad:

400 g pärmi-lehttainast (kõige parem on võiga tehtud, õnneks on sellised juba jupp aega müügil)
400 g maitsestamata toorjuustu
1 purk (400 g) suhkruga kondenspiima
5-6 rabarberivart
1 tl kardemoni (soovi korral, sobib rabarberiga suurepäraselt)
6 maasikat
kaunistuseks mündi- või melissilehti

Õpetus:


Rulli sulanud tainas õhemaks ja vooderda sellega võitatud 26 cm pirukavormi põhi ja ääred. Kasutasin selleks tavalist laineliste servadega pirukavormi.  Tükelda rabarberid ja puista need põhjale. Sega toasoe toorjuust  ja kondenspiim ühtlaseks kreemiks. Lisa kardemon, kui seda kasutad. Vala kreem rabarberitele.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit. Täidis peaks olema enam-vähem tahkeks küpsenud, aga võib liigutades keskelt veidi võdiseda- seistes ta taheneb.  Lase toatemperatuuril vormis täielikult jahtuda.
Otse pirukavormist pakkudes võid nüüd koogi ära kaunistada ja maiustama asuda.

No comments: