Monday, January 15, 2007

JUUSTUKOOK VALGE ŠOKOLAADI JA VAARIKATEGA

PÕHI:

160 g kaeraküpsiseid

80 g toasooja võid

1 tl fariinisuhkrut

KATE:

200 g valget šokolaadi

500 g toorjuustu

1 sidruni mahl

1,5 dl suhkrut

2 muna

2 dl hapukoort

1 tl vaniljesuhkrut

100 g vaarikaid

KAUNISTUSEKS:

Melissi ja riivitud valget šokolaadi

  1. sega kokku purustatud küpsised, või, fariinisuhkur ning suru lahtikäivasse koogivormi. Koogivormi põhja võib katta küpsetuspaberiga.
  2. küpseta 200 kraadi juures 10 minutit
  3. vahusta toorjuust, suhkur, sidrunimahl
  4. lisa hapukoor, munad, vaniljesuhkur ning sulatatud valge šokolaad
  5. sega hulka enamus vaarikaid
  6. vala segu koogivormi ja puista peale allesjäänud vaarikad
  7. küpseta 125 kraadi juures 35 minutit
  8. lase koogil öö otsa külmikus seista
  9. kaunista enne serveerimist melissilehtede ja valge šokolaadiga ning võimalusel värskete vaarikatega

No comments: