Monday, January 15, 2007

TARRETATUD JUUSTUKOOK IRISH CREAM

PÕHI:

200 g muredaid küpsiseid

50 g võid

0,5 dl vett

KATE:

4 tl želatiini

1 dl vett

3 suurt muna

2,5 dl väga peent suhkrut

500 g maitsestamata toorjuust

1 sl naturaalset kakaopulbrit

1 tl lahustuvat kohvi

2 sl Iiri viskit või 0,5 dl likööri Irish Cream

1 dl vahukoort

KAUNISTUSEKS:

Šokolaadikaste

  1. kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi suurema küpsetuspaberiga
  2. purusta küpsised, tilguta juurde vesi ning lisa jahtunud sulatatud või
  3. suru segu ühtlase kihina vormi põhja
  4. paisuta ja sulata želatiin
  5. vahusta koor 3 sl suhkruga, munavalged 1 dl suhkruga
  6. mikserda toasooja toorjuustu hulka munarebud, ülejäänud suhkur, kakao ka kohv, viski ja soe želatiinilahus
  7. kalla vahud kordamööda segule ja tõsta alt ülespoole segamini
  8. kalla kohe vormi ja lase kinnikaetult vähemalt 6 tundi tarduda
  9. enne serveerimist kaunista šokolaadilaastude ja – rullidega

No comments: