Monday, January 15, 2007

Kohupiimakattega porgandikook

3 muna

2,5 dl suhkrut

4 dl jahu

0,5 tl soola

1 sl küpsetuspulbrit

1 sl kaneeli

200 g võid/küpsetusmargariini

200g (2 suuremat) porgandit

1 dl purustatud ananassihoidist (kergelt nõrutatud)

IMMUTAMISEKS:

Õunamahla

KATE:

200 g maitsestamata toorjuustu

2 sl vedelat mett

1 sl piima

1 sl sidrunimahla

1 dl suhkrut

2 tl vanillsuhkrut

KAUNISTUSEKS:

Purustatud mandleid või pähkleid

  1. määri 28 cm läbimõõduga madal koogivorm küpsetusmargariiniga ja riputa üle riivsaiaga
  2. riivi porgandid peene riiviga
  3. sulata rasvaine ja lase jahtuda
  4. sega kuivained omavahel hästi läbi
  5. mikserda toasoojad munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks
  6. lisa ettevaatlikult segades ja väikeste koguste kaupa ülejäänud ained
  7. kalla taigen vormi ja küpseta ahju allosas 200 kraadi juures 30 minutit
  8. lase restil koos vormiga jahtuda
  9. kummuta vaagnale, niisuta pinda õunamahlaga
  10. mikserda toasoe toorjuust koos ülejäänud ainetega läbi ja määri laia noa abil koogile
  11. riputa peale mandli- või pähklipuru

No comments: