Sain täna proovida ja väga hea oli, seega muretsesin retsepti ja loodetavasti õnnestub ka ise teha varsti proovida.
4 dl nisujahu
soola
15 g küpsetuspulbrit (Santa Maria)
4 muna
1 dl õli
150 g kodujuustu
1 dl kuiva valget veini
150 g riivitud juustu
200 g suitsusinki
15 oliivi
Sega jahu, sool ja küpsetuspulber. Klopi munad lahti ja sega jahu hulka koos õli, kodujuustu ja veiniga. Lisa riivitud juust ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Lõpuks lisa tainale singikuubikud ja tükeldatud oliivid. Vala tainas ettevalmistatud vormi ning küpseta 200 kraadi juures 40-50 minutit.
Saturday, August 13, 2011
Thursday, August 11, 2011
Mustikamuffinid
Proovin täna mustikamuffineid teha ja lisan valget šokolaadi ka juurde.
Tuesday, June 28, 2011
Virsikukook ja kapsapirukas
Vahepeal midagi uut polegi vist proovinud, olen palju šokolaadikooke teinud, tomatisalatit, liha marineerinud, pirukaid küpsetanud etc.
Homseks lõpetamise päevaks:
Hõrk virsikukook - ise proovida ei saanud
Kapsapirukas - oli väga hea ja tuleb kindlasti uuesti proovimisele
Mõlemad on menüüs esimest korda..
Ja homme proovin jäätee valmistamise ka ära
Homseks lõpetamise päevaks:
Hõrk virsikukook - ise proovida ei saanud
Kapsapirukas - oli väga hea ja tuleb kindlasti uuesti proovimisele
Mõlemad on menüüs esimest korda..
Ja homme proovin jäätee valmistamise ka ära
Monday, June 06, 2011
Tavaline teisipäev - juustupirukas, porgandipirukad, rabarbrikook, majoneesiküpsised

Täna päev möödub suures osas jälle köögis.
Menüüs on juustupirukas, mida olen ka varem korduvalt teinud, seega sellega ei tohiks probleeme tekkida;
vanakooli majoneesiküpsised, mida omal ajal on tehtud, kuid sellest on juba aastaid möödunud;
üks rabarbrikook ühest toredast blogist, kust leiab ka teisi retsepte rabarbri kasutamiseks;
kõige põnevam saab olema porgandipirukate tegemine.
Valitud on kõik retseptid selle järgi, et toiduained on kodus olemas. Aga võib juhtuda, et munadest tuleb puudus, kuid õnneks on poed lähedal:)
Juustupirukas on alati kõikide lemmik ja retsept läheb jagamisele:)
Majoneesiküpsised osutusid ka lemmikuteks, ise proovida ei saanud:)
Rabarbrikoogi kohta paraku ei mäleta
Ja porgandipirukad olid head - tuleb uuesti teha:)
Lihtne BBQ kaste
Leidsin ühe BBQ kastme, mida proovida. Üks neist lihtsamatest, nn basic kaste. Kui proovitud saab ja pilt tehtud, siis näitan. Ise pole varem teinud, kuid midagi sarnast olen maitsnud.
Monday, May 02, 2011
Pitsatainas

Pildil: Valmis tulemus ehk tainas on katte ka peale saanud
+ sidruni-kurgivesi, kodukootud jäätee ning Sõbranna juustupirukas
1.5 kl jahu
1 muna
0.5 tl sidrunihapet
0.5 tl küpsetuspulbrit
40 g võid
75 ml vedelikku (õlu, vesi, piim)
Külmas 30 minutit
Konsistents: pigem vedelam
Sunday, April 17, 2011
Kahevärviline keefiritarretis
Alumine kiht:
500 ml keefiri
3-4 spl kakaod
Rummiessentsi või kohvilikööri, kohvi - mida keegi soovib
1 spl želatiini
4 spl vett
Ülemine kiht:
500 ml keefiri
2 tl vaniljesuhkrut
1 banaan
1 spl želatiini
4 spl vett
Želatiini kohta:
5 dl vedelikku - 1 spl želatiini (kasutan ise alati pulbrit, sest pulber on kodus olemas, lehti peaksin eraldi ostma minema)
1 spl želatiini kohta 4 spl külma vett - segada, lasta seista kuni 10 minutit ning seejärel sulatada veevannis pidevalt segades
Põhjalikumalt saab lugeda Naistemaailmast, kus räägitakse nii pulbri kui ka lehtede kasutamisest.
Šokolaadikook
Proovisime ühte šokolaadikoogi retsepti, ilma šokolaadita seekord ehk siis kakao on šokolaadi asendaja.
Põhi:
2 muna
2 dl suhkrut
100 g võid
2 dl jahu
3 spl kakaopulbrit
1 tl vaniljesuhkrut
Sulata või. Klopi munad suhkruga lahti (mitte vahustada). Segada omavahel jahu, kakao ja vanilje ning lisada munasegule. Segule lisada sulatatud või. Valada vormi (d=26 cm). Küpsetada 175 kraadi juures 15-20 minutit. Nagu ikka šokolaadikoogiga, siis keskelt peab jääma niiskeks.
Glasuur:
6 spl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
1 dl piima
80 g võid
1 tl vaniljesuhkrut
* rummiessentsi, kohvi, muud alkoholi, piparmündiekstrakti
Kõik ained kokku segada, lasta keema ja kuumutada seejärel mõned minutid. Lasta jahtuda ja koogile.
Antud kogusest tuleb küllalt palju glasuuri, ise kasutasin seda ka koogi keskel, sest lõikasin põhja kaheks, keskele panin mandilaaste, kirsse, glasuuri. Niisutasin kirsivedelikuga.
Saturday, March 26, 2011
Ahjukarbonaad seene-brändi kastmega ja siilikartulitega
Ahjukarbonaadi retsept on pärit Toidutarest.
Valmistan ise liha harva, kuid antud retsept tundis jõukohane ning lisaks sellele on varasemalt tekitanud probleeme retsepti leidmine just - et oleks huvitav ja ka teostatav. Tulemus oli igatahes hea ning leidis ka hiljem kordamist.
800 g seakaelakarbonaadi
250 g seeni
3 sibulat
0.5 dl brändit
2 dl vahukoort
sool, pipar
võid ja õli
1) Viilutad karbonaadi ning pruunistad mõlemalt poolt ja aseta ahjuvormi
2) Viiluta seened ja sibulad ning pruunista, lisa sool ja pipar
3) Lisa brändi ja hauta 4-5 minutit
4) Lisa koor ja kuumuta veel 1-2 minutit
5) Vala segu lihaviiludele, kata vorm fooliumiga ning aseta ahju
6) Küpseta 175 kraadi juures 30 min
Serveerisin lõõtskartulitega:
1) Koori kartulid ja lõika sisse vaod
2) Sulata või ja lisa sool ning määri kartulid seguga üle
3) Aseta ahju
4) Aeg-ajalt määri veel kartuleid seguga üle
5) Sega kokku riivsai ja parmesan ning puista kartulid seguga üle siis, kui kartulid on ca 30 min ahjus olnud
Kartulite valmimine ahjus võib päris pikalt kesta, kuid parema, kiirema ja ilusama tulemuse saab kasutades väiksemaid kartuleid
Kanapasta
Pilt ei ole küll ilus, aga toit ise on suurepärane - pean lihtsalt enda serveerimisoskusega veel tegelema
Retsept on pärit taaskord Toidutarest:
250 g makarone
150 g spargelkapsast
1 küüs küüslauku
200 g kanafileed
šampinjone (kirjas 6 tk, kuid ise panin rohkem, pool pakki kindlasti)
150 g päikesekuivatatud tomateid
250 g 10% koort
sool, pipar
Parmesan
150 g küüslaugumaitselist toorjuustu
1) Keeda makaronid ja spargelkapsas pehmeks
2) Pruunistada küüslauk, seened ja kana pannil, lisada päikesekuivatatud tomatid, toorjuust ja koor, sool ning pipar
3) Sega läbi makaronid, spargelkapsas ja segu pannil ning pane ahjuvormi, pane peale juustu
4) 200 kraadi juures küpsetada 20 minutit
P.S. Tegelikult on pasta väga hea ka ahju panemata:)
Monday, January 17, 2011
Viimase aja lihtsad/kiired retseptileiud
Viimase aja kiired ja lihtsad toidud
Eile tegime ahjus kartuleid ja peekonit. Peekoniga ahjukartulite retsepti võib leida siit.
1.5 kg kartuleid, 2 sl õli, 2 sl soola, musta pipart, 250 g suitsupeekonit
V: Koorisin kartulid, lõikasin pooleks ja segasin poolikud läbi soola ning õliga. Valasin vormi, lõikasin peekoni viiludeks ja asetasin kartulite peale. Lisaks: peterselli, basiilikut, pipart etc. Ja natukene kuuma vett vormi põhja ja ahju. Ahi 200 kraadi ja kulus natukene üle tunni. Aeg-ajalt lisada vajadusel veel vett, et rasv kõrbema ei läheks.
Kuna eilsest jäi kartuleid ja peekonit üle, siis täna ostsin mozzarellat juurde, ja tegin teistmoodi kartuleid.
Aca 1 kg kartuleid, 150 g peekonit, 125 g mozzarellat.
Valmistamine: Keetsin kartulid ära ja lõikasin pooleks (retseptis tulieb kolmeks kihiks lõigata, kuid polnud piisavalt mozzarellat, mida vahele panna, seega lõikasin pooleks). Kartuli vahele panin segamini peekonit, mozzarellat. Ja siis ahju, 200 kraadi juures 15 minutit, viimased viis minutit 225 kraadi juures.
P.S. Esimesed tulid paremini välja, seega kui meeldib, võib esimestele lisada veel mozzarellat a la 15 minutit enne välja võtmist,
Uus ja äärmiselt lihtne lemmik on hakkliha-kapsahautis:
Üks väiksemat sorti kapsas või pool suurest kapsast, ca 300 g hakkliha, sool, pipar (ja porgandeid 3-4 tk)
Valmistamine: Lõikad kapsa viiludeks ja paned potti, lisad põhja vett ja jätad kaane alla podisema. Tavaliselt koorin ja tükeldan porgandid ning lisan kapsa juurde. Pruunistan hakkliha pannil, lisan soola ja pipart. Kui pruunistatud, lisan potti kapsale. Tavaliselt kulub kapsa pehmeks muutumisele 40 minutit, vahel rohkem, vahel vähem. Sõltub sellest ka, kui pehme kapsas eesmärgiks on. Ja tavaliselt jätkub paariks päevaks...
Leivavorm!
Õnnestus proovida külas käies ja oli suurepärane! Seega tuli retsept leida ja ka proovida
Jätsin marjad ära, sest marju polnud. Leiba läks natukene rohkem ja mahla ka. Tavalisele poeleivale lisaks kasutasin kingiks saadud omatehtud leiba rosinate, virsikute ja muu sellisega. Kahjuks mul kodus visplit ega mikserdajat pole, seega lõpptulemus ei jäänud piisavalt õhuline, varsti proovin uuesti. Ja omatehtud leib ei lagunenud piisavalt peenikeseks.. Järgmine kord proovin rosinaid lisada. Ja kui marju saan, siis neid ka! Kui välja tuleb, siis on väga hea asi!
Juustupirukas!
Toidutare retsept, hea lihtne, kiire ja odav. Järgisin retsepti, lisasin enam maitseaineid, kulub 40 minutit. Jahu kogus oli sobiv.
300 g kodujuustu, 4 sl hapukoort, 3 muna, 6 sl nisujahu, 100 g võid (sulatatud), 250 g riivjuustu, soola, pipart, basiilikut ...
Valmistamine: Sulata või ja lisa ülejäänud ained (viimasena juust, millest natukene jäta pealeraputamiseks). Kalla tainas vormi (24-26 cm läbimõõduga; ise kasutaisn kandilist ahjuvormi). Peale puistasin juustu, maitseaineid. Küpsetada 200 kraadises ahjus 40 minutit (pealt muutub kuldseks). Sobib nii soojalt kui külmalt, meil enamik sai soojalt söödud. Järgmine kord proovin tomateid lisada, võib ka seente, singi, peekoniga proovida... Tulemus oli igatahes väga hea, ja enamus aineid on kodus ka alati olemas.
Ja täna teen Porgandi-kaerakukleid!
Kõik retsepti kohaselt (peaaegu). Seesamiseemneid ei õnnestunud poest saada, seega proovin päevalilleseemnetega (puhastatud). Ja porgandit ei riivinud, vaid lõikasin pisikesteks kuubikuteks.
Eile tegime ahjus kartuleid ja peekonit. Peekoniga ahjukartulite retsepti võib leida siit.
1.5 kg kartuleid, 2 sl õli, 2 sl soola, musta pipart, 250 g suitsupeekonit
V: Koorisin kartulid, lõikasin pooleks ja segasin poolikud läbi soola ning õliga. Valasin vormi, lõikasin peekoni viiludeks ja asetasin kartulite peale. Lisaks: peterselli, basiilikut, pipart etc. Ja natukene kuuma vett vormi põhja ja ahju. Ahi 200 kraadi ja kulus natukene üle tunni. Aeg-ajalt lisada vajadusel veel vett, et rasv kõrbema ei läheks.
Kuna eilsest jäi kartuleid ja peekonit üle, siis täna ostsin mozzarellat juurde, ja tegin teistmoodi kartuleid.
Aca 1 kg kartuleid, 150 g peekonit, 125 g mozzarellat.
Valmistamine: Keetsin kartulid ära ja lõikasin pooleks (retseptis tulieb kolmeks kihiks lõigata, kuid polnud piisavalt mozzarellat, mida vahele panna, seega lõikasin pooleks). Kartuli vahele panin segamini peekonit, mozzarellat. Ja siis ahju, 200 kraadi juures 15 minutit, viimased viis minutit 225 kraadi juures.
P.S. Esimesed tulid paremini välja, seega kui meeldib, võib esimestele lisada veel mozzarellat a la 15 minutit enne välja võtmist,
Uus ja äärmiselt lihtne lemmik on hakkliha-kapsahautis:
Üks väiksemat sorti kapsas või pool suurest kapsast, ca 300 g hakkliha, sool, pipar (ja porgandeid 3-4 tk)
Valmistamine: Lõikad kapsa viiludeks ja paned potti, lisad põhja vett ja jätad kaane alla podisema. Tavaliselt koorin ja tükeldan porgandid ning lisan kapsa juurde. Pruunistan hakkliha pannil, lisan soola ja pipart. Kui pruunistatud, lisan potti kapsale. Tavaliselt kulub kapsa pehmeks muutumisele 40 minutit, vahel rohkem, vahel vähem. Sõltub sellest ka, kui pehme kapsas eesmärgiks on. Ja tavaliselt jätkub paariks päevaks...
Leivavorm!
Õnnestus proovida külas käies ja oli suurepärane! Seega tuli retsept leida ja ka proovida
Jätsin marjad ära, sest marju polnud. Leiba läks natukene rohkem ja mahla ka. Tavalisele poeleivale lisaks kasutasin kingiks saadud omatehtud leiba rosinate, virsikute ja muu sellisega. Kahjuks mul kodus visplit ega mikserdajat pole, seega lõpptulemus ei jäänud piisavalt õhuline, varsti proovin uuesti. Ja omatehtud leib ei lagunenud piisavalt peenikeseks.. Järgmine kord proovin rosinaid lisada. Ja kui marju saan, siis neid ka! Kui välja tuleb, siis on väga hea asi!
Juustupirukas!
Toidutare retsept, hea lihtne, kiire ja odav. Järgisin retsepti, lisasin enam maitseaineid, kulub 40 minutit. Jahu kogus oli sobiv.
300 g kodujuustu, 4 sl hapukoort, 3 muna, 6 sl nisujahu, 100 g võid (sulatatud), 250 g riivjuustu, soola, pipart, basiilikut ...
Valmistamine: Sulata või ja lisa ülejäänud ained (viimasena juust, millest natukene jäta pealeraputamiseks). Kalla tainas vormi (24-26 cm läbimõõduga; ise kasutaisn kandilist ahjuvormi). Peale puistasin juustu, maitseaineid. Küpsetada 200 kraadises ahjus 40 minutit (pealt muutub kuldseks). Sobib nii soojalt kui külmalt, meil enamik sai soojalt söödud. Järgmine kord proovin tomateid lisada, võib ka seente, singi, peekoniga proovida... Tulemus oli igatahes väga hea, ja enamus aineid on kodus ka alati olemas.
Ja täna teen Porgandi-kaerakukleid!
Kõik retsepti kohaselt (peaaegu). Seesamiseemneid ei õnnestunud poest saada, seega proovin päevalilleseemnetega (puhastatud). Ja porgandit ei riivinud, vaid lõikasin pisikesteks kuubikuteks.
Sunday, March 21, 2010
Sunday night salad
1-2 portsjonit
1/4 värsket kurki
salat
1 pirn
2 spl ananassitükke
2 spl rosinaid
balsamiäädikas
oliivõli
kanafilee
mesi
sool
pipar
karri
Tükeldan salati, tomati, pirni, kurgi, kaussi.
Segada klaasis/tassis õli, balsamiäädikas, sool, pipar, karri, lisada maitse järgi mett, valada salatisegule
Tükeldada kanafilee väikesteks tükkideks, praadida pannil koos rosinate, ananassitükkide, meega, maitsesta karriga
Ja aseta pannilt salatile, valmis
Lisaks: soovi korral küüslauk, juust (sinihallitusjuust)
Võib asendada kana krevettidega, kasutada sojat
Töötas küll koos, kuid ootab teatavat täiendamist. Tore oleks sooja osakaalu suurendada.
Tuesday, March 16, 2010
My first seljanka
5 sour pickles
4-5 onions
oil
500 g tomato paste
4 potatoes
black pepper
Bouillon cube
3 carrots
dill
black olives
10 wieners/frankfurters
(or instead of wieners, you can use chicken, beef, pork)
I. You chop the onions and you put them on the pre-heated pan with oil
II. You take a pot and add water in there. Don't fill it up though, as you have to add ingredients there;)
III. Put the onions in the pot
IV. Grate the carrots and add them to the water
V. Chop the cucumbers and add them to the pot
VI. Add the tomato paste and a bouillon cube to the pot
VII. Chop the potatoes and add to the pot
VIII. Chop the meat and add to the pot, add black pepper, dill, other spices you like to add.
IX. Chop the olives and add. Boil it for 10-15 minutes more and it is ready
The adding ingredients is an ongoing process, you don't have to chop them before, you can do it while the pot is on the stove. Altogether it took me about an hour to get the soup ready. You can add the olives afterwards when the soup is ready as well.
P.S. There are recipes, where they also use garlic, thyme, paprika, mushrooms, laurel... So you can try and add the spices you like. Be creative!
Saturday, February 06, 2010
Hakklihakaste
1 sibul
3 küünt küüslauku
2 tl õli
mesi
valge vein
tomatipasta
400 g hakkliha
oreagano
must pipar
sool
mustad oliivid
parmesan
Tuesday, November 10, 2009
Kohupiimakook kirssidega (peidus)
Retsept on taas Toidutarest ehk hindamatust abimehest.
Põhi:
1 pakk Erika tordipulbrit
150 g toasooja võid
Täidis:
400 g kohupiima(pastat)
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 kirsikompott või külmutatud kirsse
1) Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks ja vooderda massiga lahtikäiva vormi põhi ja servad (ise olen kasutanud pirukavormi)(kasuta ära 2/3 purust)
2) Sega kohupiim, munad, suhkur ja vaniljesuhkur
3) Lisa segule nõrutatud kirsid
4) Vala segu põhjale
5) Kalla peale põhjast alles jäänud puru
6) Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit
7) Tuleb täielikult jahutada enne lahtilõikamist
Ühel pildil on kaunistatud šokolaadi, maasikate ja suhkrukaunistustega, teisel naturaalne, kuid puru sai teisel korral ise tehtud, sest tordipulbrit kodus polnud.
Tuesday, December 30, 2008
Marmori kohupiimakook
130 g võid
0,75 dl
1 tl vanillisuhkrut
1 munakollane
50 g tumedat shokolaadi
2,5 dl jahu
0,5 tl soola
Täidis:
1 kg kohupiima
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
3 sl jahu
4 muna
250 g hapukoort
100 g tumedat shokolaadi
150 g shokolaaditrühvleid
kaunistuseks 100 g tumedat shokolaadi
Vahusta toasoe või, suhkur, vanillisuhkur. Lisa munakollane ka sulatatud šokolaad. Jätka vahustamist ja lisa jahu-soolasegu. Määri tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta 15 min 180 kraadi juures. Täidis: sega kohupiim, suhkur, vanillisuhkur, jahu, munad, hapukoor. tõsta kolmandik segust teise kaussi ja sega hulka sulatatud shokolaad. sega ühtlaseks. vala hele segu vormi, raputa peale trühvlid hakitult ja kalla tume segu peale. tõsta kahvliga kaks kihti segamini. küpseta 1 tund 175 kraadi juures. Jahuta avatud uksega ahjus 1 tund. Hoia külmkapis vähemalt viis tundi, kaunista sulatatud shokolaadiga.
Friday, March 23, 2007
Monday, January 15, 2007
ŠOKOLAADI-BANAANITORT
PÕHI:
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 sl kartulijahu
3 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
KATE:
250 g kohupiimapastat
2 dl 38% rõõska koort
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 küpset banaani
100 g riivitud šokolaadi
1 sl Rõngu mustsõstra mahlajoogikontsentraati
5-7 peeneks hakitud kuivatatud aprikoosi, mida on hoitud 5 minutit 50g brändis
- vahusta suhkur ja munad kõvaks vahuks
- sega kokku kuivained ja lisa muna-suhkruvahule
- vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 225 kraadi juures 5-7 minutit
- aseta valmis põhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile
- vahusta vahukoor ja viiluta banaanid
- sega kõik täidise komponendid kokku, tõsta 2/3 täidisest koogipõhjale ja keera see rulli. Ülejäänud täidis määri peale
Kohupiimakattega porgandikook
3 muna
2,5 dl suhkrut
4 dl jahu
0,5 tl soola
1 sl küpsetuspulbrit
1 sl kaneeli
200 g võid/küpsetusmargariini
200g (2 suuremat) porgandit
1 dl purustatud ananassihoidist (kergelt nõrutatud)
IMMUTAMISEKS:
Õunamahla
KATE:
200 g maitsestamata toorjuustu
2 sl vedelat mett
1 sl piima
1 sl sidrunimahla
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
KAUNISTUSEKS:
Purustatud mandleid või pähkleid
- määri 28 cm läbimõõduga madal koogivorm küpsetusmargariiniga ja riputa üle riivsaiaga
- riivi porgandid peene riiviga
- sulata rasvaine ja lase jahtuda
- sega kuivained omavahel hästi läbi
- mikserda toasoojad munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks
- lisa ettevaatlikult segades ja väikeste koguste kaupa ülejäänud ained
- kalla taigen vormi ja küpseta ahju allosas 200 kraadi juures 30 minutit
- lase restil koos vormiga jahtuda
- kummuta vaagnale, niisuta pinda õunamahlaga
- mikserda toasoe toorjuust koos ülejäänud ainetega läbi ja määri laia noa abil koogile
- riputa peale mandli- või pähklipuru
Subscribe to:
Posts (Atom)