Saturday, March 26, 2011
Ahjukarbonaad seene-brändi kastmega ja siilikartulitega
Ahjukarbonaadi retsept on pärit Toidutarest.
Valmistan ise liha harva, kuid antud retsept tundis jõukohane ning lisaks sellele on varasemalt tekitanud probleeme retsepti leidmine just - et oleks huvitav ja ka teostatav. Tulemus oli igatahes hea ning leidis ka hiljem kordamist.
800 g seakaelakarbonaadi
250 g seeni
3 sibulat
0.5 dl brändit
2 dl vahukoort
sool, pipar
võid ja õli
1) Viilutad karbonaadi ning pruunistad mõlemalt poolt ja aseta ahjuvormi
2) Viiluta seened ja sibulad ning pruunista, lisa sool ja pipar
3) Lisa brändi ja hauta 4-5 minutit
4) Lisa koor ja kuumuta veel 1-2 minutit
5) Vala segu lihaviiludele, kata vorm fooliumiga ning aseta ahju
6) Küpseta 175 kraadi juures 30 min
Serveerisin lõõtskartulitega:
1) Koori kartulid ja lõika sisse vaod
2) Sulata või ja lisa sool ning määri kartulid seguga üle
3) Aseta ahju
4) Aeg-ajalt määri veel kartuleid seguga üle
5) Sega kokku riivsai ja parmesan ning puista kartulid seguga üle siis, kui kartulid on ca 30 min ahjus olnud
Kartulite valmimine ahjus võib päris pikalt kesta, kuid parema, kiirema ja ilusama tulemuse saab kasutades väiksemaid kartuleid
Kanapasta
Pilt ei ole küll ilus, aga toit ise on suurepärane - pean lihtsalt enda serveerimisoskusega veel tegelema
Retsept on pärit taaskord Toidutarest:
250 g makarone
150 g spargelkapsast
1 küüs küüslauku
200 g kanafileed
šampinjone (kirjas 6 tk, kuid ise panin rohkem, pool pakki kindlasti)
150 g päikesekuivatatud tomateid
250 g 10% koort
sool, pipar
Parmesan
150 g küüslaugumaitselist toorjuustu
1) Keeda makaronid ja spargelkapsas pehmeks
2) Pruunistada küüslauk, seened ja kana pannil, lisada päikesekuivatatud tomatid, toorjuust ja koor, sool ning pipar
3) Sega läbi makaronid, spargelkapsas ja segu pannil ning pane ahjuvormi, pane peale juustu
4) 200 kraadi juures küpsetada 20 minutit
P.S. Tegelikult on pasta väga hea ka ahju panemata:)
Monday, January 17, 2011
Viimase aja lihtsad/kiired retseptileiud
Eile tegime ahjus kartuleid ja peekonit. Peekoniga ahjukartulite retsepti võib leida siit.
1.5 kg kartuleid, 2 sl õli, 2 sl soola, musta pipart, 250 g suitsupeekonit
V: Koorisin kartulid, lõikasin pooleks ja segasin poolikud läbi soola ning õliga. Valasin vormi, lõikasin peekoni viiludeks ja asetasin kartulite peale. Lisaks: peterselli, basiilikut, pipart etc. Ja natukene kuuma vett vormi põhja ja ahju. Ahi 200 kraadi ja kulus natukene üle tunni. Aeg-ajalt lisada vajadusel veel vett, et rasv kõrbema ei läheks.
Kuna eilsest jäi kartuleid ja peekonit üle, siis täna ostsin mozzarellat juurde, ja tegin teistmoodi kartuleid.
Aca 1 kg kartuleid, 150 g peekonit, 125 g mozzarellat.
Valmistamine: Keetsin kartulid ära ja lõikasin pooleks (retseptis tulieb kolmeks kihiks lõigata, kuid polnud piisavalt mozzarellat, mida vahele panna, seega lõikasin pooleks). Kartuli vahele panin segamini peekonit, mozzarellat. Ja siis ahju, 200 kraadi juures 15 minutit, viimased viis minutit 225 kraadi juures.
P.S. Esimesed tulid paremini välja, seega kui meeldib, võib esimestele lisada veel mozzarellat a la 15 minutit enne välja võtmist,
Uus ja äärmiselt lihtne lemmik on hakkliha-kapsahautis:
Üks väiksemat sorti kapsas või pool suurest kapsast, ca 300 g hakkliha, sool, pipar (ja porgandeid 3-4 tk)
Valmistamine: Lõikad kapsa viiludeks ja paned potti, lisad põhja vett ja jätad kaane alla podisema. Tavaliselt koorin ja tükeldan porgandid ning lisan kapsa juurde. Pruunistan hakkliha pannil, lisan soola ja pipart. Kui pruunistatud, lisan potti kapsale. Tavaliselt kulub kapsa pehmeks muutumisele 40 minutit, vahel rohkem, vahel vähem. Sõltub sellest ka, kui pehme kapsas eesmärgiks on. Ja tavaliselt jätkub paariks päevaks...
Leivavorm!
Õnnestus proovida külas käies ja oli suurepärane! Seega tuli retsept leida ja ka proovida
Jätsin marjad ära, sest marju polnud. Leiba läks natukene rohkem ja mahla ka. Tavalisele poeleivale lisaks kasutasin kingiks saadud omatehtud leiba rosinate, virsikute ja muu sellisega. Kahjuks mul kodus visplit ega mikserdajat pole, seega lõpptulemus ei jäänud piisavalt õhuline, varsti proovin uuesti. Ja omatehtud leib ei lagunenud piisavalt peenikeseks.. Järgmine kord proovin rosinaid lisada. Ja kui marju saan, siis neid ka! Kui välja tuleb, siis on väga hea asi!
Juustupirukas!
Toidutare retsept, hea lihtne, kiire ja odav. Järgisin retsepti, lisasin enam maitseaineid, kulub 40 minutit. Jahu kogus oli sobiv.
300 g kodujuustu, 4 sl hapukoort, 3 muna, 6 sl nisujahu, 100 g võid (sulatatud), 250 g riivjuustu, soola, pipart, basiilikut ...
Valmistamine: Sulata või ja lisa ülejäänud ained (viimasena juust, millest natukene jäta pealeraputamiseks). Kalla tainas vormi (24-26 cm läbimõõduga; ise kasutaisn kandilist ahjuvormi). Peale puistasin juustu, maitseaineid. Küpsetada 200 kraadises ahjus 40 minutit (pealt muutub kuldseks). Sobib nii soojalt kui külmalt, meil enamik sai soojalt söödud. Järgmine kord proovin tomateid lisada, võib ka seente, singi, peekoniga proovida... Tulemus oli igatahes väga hea, ja enamus aineid on kodus ka alati olemas.
Ja täna teen Porgandi-kaerakukleid!
Kõik retsepti kohaselt (peaaegu). Seesamiseemneid ei õnnestunud poest saada, seega proovin päevalilleseemnetega (puhastatud). Ja porgandit ei riivinud, vaid lõikasin pisikesteks kuubikuteks.
Sunday, March 21, 2010
Sunday night salad
Tuesday, March 16, 2010
My first seljanka
5 sour pickles
Saturday, February 06, 2010
Hakklihakaste
Tuesday, November 10, 2009
Kohupiimakook kirssidega (peidus)
Retsept on taas Toidutarest ehk hindamatust abimehest.
Põhi:
1 pakk Erika tordipulbrit
150 g toasooja võid
Täidis:
400 g kohupiima(pastat)
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 kirsikompott või külmutatud kirsse
1) Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks ja vooderda massiga lahtikäiva vormi põhi ja servad (ise olen kasutanud pirukavormi)(kasuta ära 2/3 purust)
2) Sega kohupiim, munad, suhkur ja vaniljesuhkur
3) Lisa segule nõrutatud kirsid
4) Vala segu põhjale
5) Kalla peale põhjast alles jäänud puru
6) Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit
7) Tuleb täielikult jahutada enne lahtilõikamist
Ühel pildil on kaunistatud šokolaadi, maasikate ja suhkrukaunistustega, teisel naturaalne, kuid puru sai teisel korral ise tehtud, sest tordipulbrit kodus polnud.
Tuesday, December 30, 2008
Marmori kohupiimakook
Friday, March 23, 2007
Monday, January 15, 2007
ŠOKOLAADI-BANAANITORT
PÕHI:
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 sl kartulijahu
3 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
KATE:
250 g kohupiimapastat
2 dl 38% rõõska koort
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 küpset banaani
100 g riivitud šokolaadi
1 sl Rõngu mustsõstra mahlajoogikontsentraati
5-7 peeneks hakitud kuivatatud aprikoosi, mida on hoitud 5 minutit 50g brändis
- vahusta suhkur ja munad kõvaks vahuks
- sega kokku kuivained ja lisa muna-suhkruvahule
- vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 225 kraadi juures 5-7 minutit
- aseta valmis põhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile
- vahusta vahukoor ja viiluta banaanid
- sega kõik täidise komponendid kokku, tõsta 2/3 täidisest koogipõhjale ja keera see rulli. Ülejäänud täidis määri peale
Kohupiimakattega porgandikook
3 muna
2,5 dl suhkrut
4 dl jahu
0,5 tl soola
1 sl küpsetuspulbrit
1 sl kaneeli
200 g võid/küpsetusmargariini
200g (2 suuremat) porgandit
1 dl purustatud ananassihoidist (kergelt nõrutatud)
IMMUTAMISEKS:
Õunamahla
KATE:
200 g maitsestamata toorjuustu
2 sl vedelat mett
1 sl piima
1 sl sidrunimahla
1 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
KAUNISTUSEKS:
Purustatud mandleid või pähkleid
- määri 28 cm läbimõõduga madal koogivorm küpsetusmargariiniga ja riputa üle riivsaiaga
- riivi porgandid peene riiviga
- sulata rasvaine ja lase jahtuda
- sega kuivained omavahel hästi läbi
- mikserda toasoojad munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks
- lisa ettevaatlikult segades ja väikeste koguste kaupa ülejäänud ained
- kalla taigen vormi ja küpseta ahju allosas 200 kraadi juures 30 minutit
- lase restil koos vormiga jahtuda
- kummuta vaagnale, niisuta pinda õunamahlaga
- mikserda toasoe toorjuust koos ülejäänud ainetega läbi ja määri laia noa abil koogile
- riputa peale mandli- või pähklipuru
JUUSTUKOOK VALGE ŠOKOLAADI JA VAARIKATEGA
PÕHI:
160 g kaeraküpsiseid
80 g toasooja võid
1 tl fariinisuhkrut
KATE:
200 g valget šokolaadi
500 g toorjuustu
1 sidruni mahl
1,5 dl suhkrut
2 muna
2 dl hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut
100 g vaarikaid
KAUNISTUSEKS:
Melissi ja riivitud valget šokolaadi
- sega kokku purustatud küpsised, või, fariinisuhkur ning suru lahtikäivasse koogivormi. Koogivormi põhja võib katta küpsetuspaberiga.
- küpseta 200 kraadi juures 10 minutit
- vahusta toorjuust, suhkur, sidrunimahl
- lisa hapukoor, munad, vaniljesuhkur ning sulatatud valge šokolaad
- sega hulka enamus vaarikaid
- vala segu koogivormi ja puista peale allesjäänud vaarikad
- küpseta 125 kraadi juures 35 minutit
- lase koogil öö otsa külmikus seista
- kaunista enne serveerimist melissilehtede ja valge šokolaadiga ning võimalusel värskete vaarikatega
TARRETATUD JUUSTUKOOK IRISH CREAM
PÕHI:
200 g muredaid küpsiseid
50 g võid
0,5 dl vett
KATE:
4 tl želatiini
1 dl vett
3 suurt muna
2,5 dl väga peent suhkrut
500 g maitsestamata toorjuust
1 sl naturaalset kakaopulbrit
1 tl lahustuvat kohvi
2 sl Iiri viskit või 0,5 dl likööri Irish Cream
1 dl vahukoort
KAUNISTUSEKS:
Šokolaadikaste
- kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi suurema küpsetuspaberiga
- purusta küpsised, tilguta juurde vesi ning lisa jahtunud sulatatud või
- suru segu ühtlase kihina vormi põhja
- paisuta ja sulata želatiin
- vahusta koor 3 sl suhkruga, munavalged 1 dl suhkruga
- mikserda toasooja toorjuustu hulka munarebud, ülejäänud suhkur, kakao ka kohv, viski ja soe želatiinilahus
- kalla vahud kordamööda segule ja tõsta alt ülespoole segamini
- kalla kohe vormi ja lase kinnikaetult vähemalt 6 tundi tarduda
- enne serveerimist kaunista šokolaadilaastude ja – rullidega
ŠOKOLAADIPALLID
75 g tükeldatud tumedat šokolaadi
75 g tükeldatud valget šokolaadi
115 g võid
8 sl tuhksuhkrut
2 muna
225 g jahu
tuhksuhkrut kaunistamiseks
- pane mõlemad šokolaadi eraldi kaussidesse ja sulata kuuma, kuid mitte keeva vee kohal. Jahuta
- vahusta või ja tuhksuhkur heledaks vahuks. Lisa ühe kaupa munad, sõelu juurde jahu ja sega kõik hästi läbi
- jaga segu pooleks ning pane mõlemasse šokolaadikaussi. Sega mõlema kausi sisu hästi läbi ning sõtku mass ühtlaseks. Mässi tainas toidukilesse ja lase külmikus tunnike seista
- kuumuta ahi 190 kraadini. Vormi mõlemast taignast väikesed pallid ning veereta need peopesa vahel ümmarguseks. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 10-12 minutit.
- puista üle suhkruga ja tõsta jahtuma
TOORJUUSTU-DESSERT KOHVI JA ŠOKOLAADIGA
75 g tumedat šokolaadi
4 sl kanget kohvi
2 dl vahukoort
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl fariinsuhkrut
Kaunistuseks:
Šokolaadipuru
- sulata šokolaad soojas kohvis
- lase jahtuda ja mikserda kokku toasooja toorjuustuga
- lisa juurde suhkruga vahustatud koor
- jaga vaht kaussidesse ning hoia enne serveerimist 20 minutit sügavkülmas
- kaunista šokolaadipuruga
PEEKONI-SEENEPIRUKAS
PÕHI:
125 g kohupiima
125 g võid
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 dl jahu
soola
KATE:
300 g kukeseeni
(toorsuitsu) peekonit
1 sibul või porru
4 dl riivjuustu
3 muna
2 dl kohvikoort
soola
valget pipart
värsket tilli
1. sega toasoe või kohupiimaga
2. lisa küpsetuspulbriga segatud jahu
3. vajuta sõrmede abil ühtlaseks, suru pirukavormi põhjale ja äärtele
4. pruunista pannil seened, peekon ja porru. Kalla kõik vormi.
5. vahusta koor ja munad, maitsesta. Lisa riivjuust, kalla kõik vormi.
6. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.
7. Jahuta kümmekond minutit ja serveeri värske rohelise salatiga.
SYGISE PITSA
4 valmis pizzapõhja
1 purk purustatud tomateid
300 g pizzakatet
1 väike purk ananassitükke
õli
2 sibulat
2 paprikat
soola ja pipart
4 tl pizzamaitseainet
200 g mozzarella juustu
- viiluta sibulad ja paprika
- prae neid pisut õlis
- maitsesta soola, pipra, pizzamaitseainega
- nõruta veidi sõelal purustatud tomatikonservi ja kata sellega pizzapõhi
- lao peale pizzakate, ananass ja sibula-paprikasegu
- puista üle riivjuustuga
- küpseta 225 kraadi juures 10 minutit
Tuesday, December 19, 2006
Valge šokolaadiga juustukook
200 g Digestive küpsiseid
60 g võid
KATE:
300 g valget šokolaadi
400 g toorjuustu või rasvast kodujuustu
150 g hapukoort
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
200 g värskeid või külmutatud marju
Purusta kypsised, sega sulatatud v6iga. Suru segu vormi pohja.
1) Sulata šokolaad.
2) Vahusta toorjuust, hapukoor, munad ja vaniljesuhkur.
3) Kalla juurde sulatatud šokolaad. Vala koogipohjale. Peale puista marju.
4) Küpseta 160 kraadi juures 1 tund.